2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
100 g smör
Chokladsås:
50 g smör
1 dl grädde
2 msk socker
1 msk kakao
1. Sätt ugnen på 180 - 200 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och tillsätt det växelvis med mjölken.
3. Tillsätt sist smöret. Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter.
4. Häll chokladsåsen het över kakan. Klyv den, bred grädde emellan och dekorera med grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng