4 PORTIONER
2 stora auberginer
1 tsk salt
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 morot, riven
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 dl torkade röda linser
1 msk balsamvinäger
2 tsk socker
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1.5 msk olivolja
2 dl veganost, gärna vegan mozzarella
OREGANOSÅS
2 dl Imat fraiche
1 dl hackad färsk oregano
1 liten vitlöksklyfta, riven
salt
1
Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt stå ca 10 min.
2
Fräs lök, vitlök och morot i olja och tomatpuré i en kastrull. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, socker, timjan och salt. Låt sjuda 15–20 min.
3
Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min, (ev grilleffekt).
4
Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
5
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera gratängen med såsen och gärna en grön sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…