4 port
Ingredienser:
1 st (ca 400 g) aubergine
0,5 dl olivolja
1 st (ca 400 g) zucchini
4 st tomater
salt
malen svartpeppar
1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak)
2 klyftor vitlök
0,5 dl finhackad persilja
Sätt ugnen på 200°C.
Skär aubergine i tunna skivor.
Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg.
Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform ca 25x35 cm.
Salta och peppra.
Skär zucchini och tomater i tunna skivor.
Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna.
Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat.
Salta och peppra.
Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.
Strö ost- och persiljeblandningen över gratängen. Droppa över lite olivolja efter behag.
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng