4 port
Ingredienser:
1 st (ca 400 g) aubergine
0,5 dl olivolja
1 st (ca 400 g) zucchini
4 st tomater
salt
malen svartpeppar
1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak)
2 klyftor vitlök
0,5 dl finhackad persilja
Sätt ugnen på 200°C.
Skär aubergine i tunna skivor.
Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg.
Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform ca 25x35 cm.
Salta och peppra.
Skär zucchini och tomater i tunna skivor.
Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna.
Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat.
Salta och peppra.
Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.
Strö ost- och persiljeblandningen över gratängen. Droppa över lite olivolja efter behag.
Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng