Auberginegratäng med zuccini och tomat

Ingredienser

4 port
Ingredienser:
1 st (ca 400 g) aubergine
0,5 dl olivolja
1 st (ca 400 g) zucchini
4 st tomater
salt
malen svartpeppar
1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak)
2 klyftor vitlök
0,5 dl finhackad persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Skär aubergine i tunna skivor.
Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg.
Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform ca 25x35 cm.
Salta och peppra.

Skär zucchini och tomater i tunna skivor.
Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna.
Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat.
Salta och peppra.

Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.

Strö ost- och persiljeblandningen över gratängen. Droppa över lite olivolja efter behag.

Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.