2 st aubergine, skivade ca 1 cm
--
1 st gul lök, hackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st morot, riven
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
4 dl vatten
1.5 dl torkade röda linser
1 msk balsamvinäger
2 tsk timjan
--
--
2 dl riven ost
--
2 dl matyoghurt
1 tsk oregano
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
1. Lägg ut skivad aubergine på en skärbräda, salta och låt stå ca 10 min. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Fräs lök, vitlök och morot i olja, tillsätt tomatpuré. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, timjan. Låt sjuda 15–20 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela auberginen på en oljad plåt. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min.
4. Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
5. Blanda ingredienserna till vitlöksröran och smaka av med salt och peppar. Servera gratängen med röran och något grönt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…