Placeholder

Aubergine gratin

Ingredienser

2 st aubergine, skivade ca 1 cm
--
1 st gul lök, hackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st morot, riven
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
4 dl vatten
1.5 dl torkade röda linser
1 msk balsamvinäger
2 tsk timjan
--
--
2 dl riven ost
--
2 dl matyoghurt
1 tsk oregano
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja

Gör så här

1. Lägg ut skivad aubergine på en skärbräda, salta och låt stå ca 10 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Fräs lök, vitlök och morot i olja, tillsätt tomatpuré. Häll i krossade tomater, vatten, linser, balsamvinäger, timjan. Låt sjuda 15–20 min. Smaka av med salt och peppar.

3. Fördela auberginen på en oljad plåt. Rosta högt upp i ugnen till fin färg, ca 10 min.

4. Varva aubergineskivorna med tomatsåsen i en passande gratängform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

5. Blanda ingredienserna till vitlöksröran och smaka av med salt och peppar. Servera gratängen med röran och något grönt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.