Ättiksgurka

Ingredienser

4 kg västeråsgurka
6 dl ättika
12-13 dl socker
2 l vatten
pepparrot
2 påsar gult senapsfrö
dillkronor

Gör så här

koka upp 2 l vatten med en tekopp salt. häll detta över de skivade gurkorna. låt stå.
Häll av saltvattnet.
slå på det kokta ättiksvattnet. Låt stå.
Koka på nytt upp ättiksvattnet och slå det över gurkorna i väl rengjorda burkar. varva med dillkronor (3 st) och pepparrotskivor (3 st). + senapsfrö. förslut med lock. förvaras i svalen.

Betyg (6 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.