4 kg västeråsgurka
6 dl ättika
12-13 dl socker
2 l vatten
pepparrot
2 påsar gult senapsfrö
dillkronor
koka upp 2 l vatten med en tekopp salt. häll detta över de skivade gurkorna. låt stå.
Häll av saltvattnet.
slå på det kokta ättiksvattnet. Låt stå.
Koka på nytt upp ättiksvattnet och slå det över gurkorna i väl rengjorda burkar. varva med dillkronor (3 st) och pepparrotskivor (3 st). + senapsfrö. förslut med lock. förvaras i svalen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…