Asiatisk kokosgryta med lax

Ingredienser

500 g laxfiléer
4 krm salt
1 klyfta vitlök
0,5 msk rapsolja
2 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
0,5 tsk chiliflakes
1 kruka färsk koriander

Gör så här

1. Skär de tinade laxfiléerna i kuber. Salta och peppra laxbitarna runtom.
2. Pressa vitlöken. Hetta upp olja och fräs samman vitlöken med currypastan.
3. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt allt sjuda upp. Lägg ner laxkuberna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 5-7 min. Smaka av grytan med salt och chiliflakes.
4. Strö över rikligt med koriander och servera med ris.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.