gula ärtor 500g
morötter 2st
gula lökar 2st
rimmad fläskbog 400g
svartpepparkorn
lagerblad
timjan
mejram
kryddnejlika
salt och peppar
skånsk senap
1
Skölj och lägg ärtorna i blöt dagen innan.
2
Lägg fläsket, morötterna, löken, pepparkornen, timjan, kryddnejlika och lagerblad i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka i 1/2 - 2 timmar, eller tills det att köttet lätt faller isär. Sila av buljongen och spara den till att koka ärtorna i. Skär köttet i småbitar och förvara det kallt.
3
Lägg de avrunna ärtorna i en stor kastrull. Häll över buljongen från fläskkoket och tillsätt lite vatten om det behövs. Lägg i 1 hel lök, morötter, timjan, lagerblad och mejram.
4
Låt soppan koka i 60 minuter. Skumma och lyft bort skalen från ärtorna lite då och då. Kontrollera konsistensen med vatten om så behövs. Ta sedan upp moroten och löken, tillsätt fläsket och låt koka i ytterligare 30 minuter.
5
Smaka av med salt och peppar. Servera med senap.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng