Ärtsoppa

Ingredienser

gula ärtor 500g
morötter 2st
gula lökar 2st
rimmad fläskbog 400g
svartpepparkorn
lagerblad
timjan
mejram
kryddnejlika
salt och peppar
skånsk senap

Gör så här

1
Skölj och lägg ärtorna i blöt dagen innan.

2
Lägg fläsket, morötterna, löken, pepparkornen, timjan, kryddnejlika och lagerblad i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka i 1/2 - 2 timmar, eller tills det att köttet lätt faller isär. Sila av buljongen och spara den till att koka ärtorna i. Skär köttet i småbitar och förvara det kallt.

3
Lägg de avrunna ärtorna i en stor kastrull. Häll över buljongen från fläskkoket och tillsätt lite vatten om det behövs. Lägg i 1 hel lök, morötter, timjan, lagerblad och mejram.

4
Låt soppan koka i 60 minuter. Skumma och lyft bort skalen från ärtorna lite då och då. Kontrollera konsistensen med vatten om så behövs. Ta sedan upp moroten och löken, tillsätt fläsket och låt koka i ytterligare 30 minuter.

5
Smaka av med salt och peppar. Servera med senap.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.