Kaka:
120 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr:
100 g smör
2 2/3 dl florsocker
4,5 msk kakao
2 msk kaffe
2 tsk arrakessens från bakhyllan
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt svalna litet. Vispa ägg och socker pösigt 5 minuter med elvisp. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt detta till äggsmeten växelvis med mjölken och vispa snabbt och försiktigt ihop till en smet.
3. Häll smeten i formen och grädda ca 18 minuter. Låt svalna.
4. Smält smöret till glasyren i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Rör tills glasyren är slät och häll den över den avsvalnade kakan. Garnera ev med chokladströssel.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…