6p
Formbröd, fullkorn 16 skivor
Räkfyllning:
Skalade räkor 250 g
Arla Köket® crème fraiche
2 dl Majonnäs
½ dl Hackad färsk gräslök
2 msk Hackad färsk dill
Musselfyllning:
Musslor ca 360 g
Arla Köket® crème fraiche 1 dl
Sötstark senap 2 msk
Hackad färsk dill 2 msk
Frysta gröna ärter 1 dl
Kokt färsk vit sparris i bitar 1 dl
Garnering:
Arla Köket® crème fraiche 3 dl
Finhackad färsk dill 1½ msk
Finhackad färsk gräslök 1½ msk
Salt 2 krm
Peppar 1 krm
Hårdkokta ägg 2
Citron ½
Skalade räkor 100 g
Röd stenbitsrom 30 g
Färsk dill
Ärtskott
Hacka räkorna och blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen.
Låt musslorna rinna av och rensa dem ev.
Blanda med övriga ingredienser till musselfyllningen.
Vispa crème fraiche fast och blanda med dill, gräslök, salt och peppar.
Kantskär bröden och lägg 4 bröd bredvid varandra på ett fat.
Bred på hälften av räkfyllningen.
Fortsätt med bröd, musselfyllning, bröd, räkfyllning.
Avsluta med bröd och bred på crème fraiche.
Skala och klyfta äggen.
Skär citronen i tunna skivor och dela dem ev i halvor.
Garnera med ägg, citron, räkor, stenbitsrom och dill ovanpå tårtan och ärtskott på sidorna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng