200 g smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 aprikoser
50 g mandelspån
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
2. Smält smöret i en gryta och låt det svalna litet. Rör ned socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan.
3. Dela frukten och ta bort kärnorna, skär halvorna i tunna klyftor och fördela frukten över kakan. Strö över mandelspån.
4. Grädda mitt i ugnen 30 - 40 minuter. Dra kakan ur pannan och stjälp över långpannan så kakan får kallna. Skär upp i bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng