Äpplepaj i muffinsform

Ingredienser

100 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

3 st mellan stora äpplen
1 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk kanel

Smuldeg:

100 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor och dela klyftorna på mitten. Stek dem sedan i smör, strösocker och kanel. Låt dem stå och svalna i pannan.

4. Blanda sen äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och blanda med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke tills det blir en smuldeg.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 13-15 minuter i mitten på ugnen.

Betyg (3 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.