100 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 st mellan stora äpplen
1 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk kanel
Smuldeg:
100 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl strösocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Skär äpplena i klyftor och dela klyftorna på mitten. Stek dem sedan i smör, strösocker och kanel. Låt dem stå och svalna i pannan.
4. Blanda sen äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Tärna smöret och blanda med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke tills det blir en smuldeg.
6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
7. Grädda i cirka 13-15 minuter i mitten på ugnen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng