äpple och vaniljrutor

Ingredienser

250 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Fyllning: 
1 dl Kesella
2 dl creme fraiche
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

3-4 äpplen
kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm stor. (det går lika bra att använda bakplåtspapper).
Jobba ihop mördegen i en matberedare eller för hand.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen.
Skala och skiva äpplena tunt. Placera dem tunt i formen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena.
Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena. Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllningen och grädda i ca 30 minuter.

Betyg (4 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.