250 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
Fyllning:
1 dl Kesella
2 dl creme fraiche
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3-4 äpplen
kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm stor. (det går lika bra att använda bakplåtspapper).
Jobba ihop mördegen i en matberedare eller för hand.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen.
Skala och skiva äpplena tunt. Placera dem tunt i formen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena.
Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena. Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllningen och grädda i ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…