250 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
Fyllning:
1 dl Kesella
2 dl creme fraiche
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3-4 äpplen
kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm stor. (det går lika bra att använda bakplåtspapper).
Jobba ihop mördegen i en matberedare eller för hand.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen.
Skala och skiva äpplena tunt. Placera dem tunt i formen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena.
Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena. Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllningen och grädda i ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng