5 äpplen
1 dl socker
1 msk kanel
Smuldeg:
1,5 dl mjöl
1,5 dl socker
100g smör
1 dl havregryn
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform.
Skär äpplerna i tunna skivor.
Lägg ner äpplerna i pajformen.
Strö på socker och kanel.
Blanda omkring i pajformen så det fördelas.
Smuldegen:
Blanda ihop mjöl, socker och havregryn.
Skär smöret i bitar och blanda ihop det tills det blir till en fast deg.
Fördela smuldegen på äpplerna.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Serverings tips:
Servera gärna med vanilj glass eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…