Ca 8 st
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk mald kanel
½ tsk salt
2 dl mjölk
1 ägg, uppvispat
2 msk smör, smält
smör till stekning
Fyllning
1–2 röda äpplen, t ex Royal gala
mald kanel
Kanelsocker
2 msk strösocker
1 tsk mald kanel
Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Rör till en smidig men ganska tjock smet.
Fyllning: Kärna ur äpplena med en urkärnare och skala dem. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och strö kanel på dem (det hjälper smeten att fastna på skivorna).
Kanelsocker: Blanda strösocker och kanel i en djup tallrik.
Hetta upp lite smör i en medelvarm stekpanna. Doppa en äppelskiva i smeten med hjälp av en gaffel och stek plätten. Doppa plätten i kanelsockret direkt efter stekning.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…