Placeholder

Äppelplättar

Ingredienser

Ca 8 st

2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk mald kanel
½ tsk salt
2 dl mjölk
1 ägg, uppvispat
2 msk smör, smält
smör till stekning

Fyllning

1–2 röda äpplen, t ex Royal gala
mald kanel

Kanelsocker

2 msk strösocker
1 tsk mald kanel

Gör så här

Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Rör till en smidig men ganska tjock smet.

Fyllning: Kärna ur äpplena med en urkärnare och skala dem. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och strö kanel på dem (det hjälper smeten att fastna på skivorna).

Kanelsocker: Blanda strösocker och kanel i en djup tallrik.

Hetta upp lite smör i en medelvarm stekpanna. Doppa en äppelskiva i smeten med hjälp av en gaffel och stek plätten. Doppa plätten i kanelsockret direkt efter stekning.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.