6 medelstora äpplen
2 msk socker
1,5 tsk kanel
Nöttäcke:
2 dl valnötter
1 dl socker
75 g smör
2 ägg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva äpplena ganska tunt och lägg dem i en pajform. Varva med en blandning av socker och kanel.
3. Finhacka nötterna. Rör nötter, socker och smör till en smulig massa, tillsätt äggen och vispa till en smet. Bred den över äpplena.
4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…