Pajbotten:
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
100 g kallt smör
3 msk vatten
Fyllning:
4 äpplen
100 g smör
75 g valnötter
75 g hasselnötter
50 g mandel
1 dl socker
1 msk vetemjöl
3 msk mjölk
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop ingredienserna till degen så att den blir jämn och smidig. Knåda ihop det sista med händerna. Låt vila i plastfolie i kylen minst 30 minuter.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm.
4. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem i pajskalet. Smält smöret. Grovhacka nötter och mandel. Blanda smör, nötter, socker, mjöl och mjölk. Täck äppelskivorna med smeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun. Låt svalna.
5. Servera med vaniljsås eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…