Placeholder

Äppelpaj med nötfyllning

Ingredienser

Pajbotten:
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
100 g kallt smör
3 msk vatten

Fyllning:
4 äpplen
100 g smör
75 g valnötter
75 g hasselnötter
50 g mandel
1 dl socker
1 msk vetemjöl
3 msk mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Arbeta ihop ingredienserna till degen så att den blir jämn och smidig. Knåda ihop det sista med händerna. Låt vila i plastfolie i kylen minst 30 minuter.

3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm.

4. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem i pajskalet. Smält smöret. Grovhacka nötter och mandel. Blanda smör, nötter, socker, mjöl och mjölk. Täck äppelskivorna med smeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun. Låt svalna.

5. Servera med vaniljsås eller glass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.