Placeholder

Äppelpaj med citrontwist

Ingredienser

2 stora äpplen
150 g smör
2 dl socker
2 msk ljus sirap
5 dl havregryn
skal och saft av 1 citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 4 portionsformar.

2. Skär äpplena i mycket tunna klyftor. Lägg dem i botten på formarna. Blanda smör, socker, sirap och havregryn till en smulig massa. Riv ned skalet och pressa ur saften från citronen och blanda i. Smula degen över äpplena.

3. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Servera med vaniljsås, glass eller vaniljvisp.

4 portionsformar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.