Äppelmos

Ingredienser

Ca 1 kg äpplen
1/2 dl vatten
Ca 3 dl strösocker

Gör så här

Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem och lägg i en skål med kallt vatten för att undvika att dem blir bruna. Koka upp med vattnet på svag värme. Småkoka tills äpplena är mjuka. Om du vill tillsätta socker rör du i det nu och låter det koka upp. Mixa allt med en stavmixer till slät mos. Häll upp på rena burkar och förvara svalt. Går utmärkt att frysa!

Betyg (3 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.