8 digestivekex
Äppelkompott:
3 - 4 äpplen
2 msk vatten
3 msk socker
1 kanelstång
Mascarponekräm:
1 ägg
2 msk socker
1 dl vispgrädde
2 dl mascarpone
1 tsk malen kanel
1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och tillsätt socker och kanelstång.
2. Värm upp under omrörning och låt äppelbitarna sakta koka till mos under lock. Ställ åt sidan att kallna.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ned osten i äggsmeten och rör sist ned grädden till en slät kräm. Smaksätt med kanel.
4. Krossa kexen grovt och fördela i 4 glas. Skeda över äppelkompotten och toppa med mascarponekräm. Pudra över litet kanel vid serveringen.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…