Placeholder

Äppelkompott med mascarponekräm

Ingredienser

8 digestivekex

Äppelkompott:
3 - 4 äpplen
2 msk vatten
3 msk socker
1 kanelstång

Mascarponekräm:
1 ägg
2 msk socker
1 dl vispgrädde
2 dl mascarpone
1 tsk malen kanel

Gör så här

1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och tillsätt socker och kanelstång.

2. Värm upp under omrörning och låt äppelbitarna sakta koka till mos under lock. Ställ åt sidan att kallna.

3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vänd ned osten i äggsmeten och rör sist ned grädden till en slät kräm. Smaksätt med kanel.

4. Krossa kexen grovt och fördela i 4 glas. Skeda över äppelkompotten och toppa med mascarponekräm. Pudra över litet kanel vid serveringen.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.