1 bit färsk ingefära (à 3 cm)
2 kanelstänger
1/2 tsk kardemummakärnor eller kardemummakapslar (1/2 tsk kärnor motsvarar 1 tsk kapslar)
1 dl råsocker
2 dl vatten
1 apelsin
1 l äppelmust
Till servering
1 äpple
Skala och skiva ingefäran tunt. Lägg ingefära, kanel och kardemumma i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt det koka 3-4 minuter.
Öppna timer: 3 minuter
Skölj apelsinen, skala försiktigt av skalet med en potatisskalare (det vita ska inte vara med).
Pressa apelsinen, blanda apelsinsaften med kryddsockerlagen, äppelmust och apelsinskalet. Låt glöggen stå och dra några timmar.
Till servering: Värm glöggen, skär äpplet i bitar och servera i glöggen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…