170 g smält smör
3,5 dl muscovadosocker
3,5 dl socker
3 ägg
3 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
360 g äpplen i bitar
2,5 dl valnötter (kan uteslutas)
Topping:
1 msk socker
0,5 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda smör, muscovadosocker och socker. Tillsätt ägg, vaniljsocker, kanel, salt och bakpulver och blanda väl.
3. Blanda ned vetemjöl, tillsätt sedan äppelbitar och valnötter och blanda väl. Bred ut smeten i en smord ugnsform.
4. Blanda toppingen och strö den över kakan. Grädda ca 45 minuter. Håll koll så kakan inte blir för torr, då den ska vara något kladdig. Låt svalna och servera med glass eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng