Placeholder

Äppel- och citronmarmelad

Ingredienser

1 citron
4 äpplen av en liten sort,
t ex Discovery
1 stjälk citrongräs
2 msk vatten
3 dl syltsocker

Gör så här

1. Riv citronskalet grovt och skär bort det vita på citronen. Skär fruktköttet i bitar. Kärna ur äpplena, klyfta dem och skär klyftorna i tunna skivor.

2. Lägg citronskal, citronbitar och äppelskivor i en rostfri kastrull. Dela citrongräset på längden, skölj det och banka på det med ett knivskaft så att aromoljorna frigörs. Lägg citrongräset i kastrullen och tillsätt vattnet.

3. Koka upp och låt sjuda tills äppelbitarna börjar bli mjuka, 7 - 8 minuter. Rör om försiktigt då och då. Rör ned syltsockret och låt blandningen koka upp än en gång. Ta upp och kasta bort citrongräset.

4. Häll upp marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Låt kallna och förvara sedan burkarna svalt.

Ca 5 dl marmelad

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.