1 citron
4 äpplen av en liten sort,
t ex Discovery
1 stjälk citrongräs
2 msk vatten
3 dl syltsocker
1. Riv citronskalet grovt och skär bort det vita på citronen. Skär fruktköttet i bitar. Kärna ur äpplena, klyfta dem och skär klyftorna i tunna skivor.
2. Lägg citronskal, citronbitar och äppelskivor i en rostfri kastrull. Dela citrongräset på längden, skölj det och banka på det med ett knivskaft så att aromoljorna frigörs. Lägg citrongräset i kastrullen och tillsätt vattnet.
3. Koka upp och låt sjuda tills äppelbitarna börjar bli mjuka, 7 - 8 minuter. Rör om försiktigt då och då. Rör ned syltsockret och låt blandningen koka upp än en gång. Ta upp och kasta bort citrongräset.
4. Häll upp marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Låt kallna och förvara sedan burkarna svalt.
Ca 5 dl marmelad
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng