1 citron
4 äpplen av en liten sort,
t ex Discovery
1 stjälk citrongräs
2 msk vatten
3 dl syltsocker
1. Riv citronskalet grovt och skär bort det vita på citronen. Skär fruktköttet i bitar. Kärna ur äpplena, klyfta dem och skär klyftorna i tunna skivor.
2. Lägg citronskal, citronbitar och äppelskivor i en rostfri kastrull. Dela citrongräset på längden, skölj det och banka på det med ett knivskaft så att aromoljorna frigörs. Lägg citrongräset i kastrullen och tillsätt vattnet.
3. Koka upp och låt sjuda tills äppelbitarna börjar bli mjuka, 7 - 8 minuter. Rör om försiktigt då och då. Rör ned syltsockret och låt blandningen koka upp än en gång. Ta upp och kasta bort citrongräset.
4. Häll upp marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Låt kallna och förvara sedan burkarna svalt.
Ca 5 dl marmelad
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…