3 - 4 äpplen
500 g björnbär, färska
eller frysta och tinade
kanel
kardemumma
ev extra socker
Smuldeg:
150 g smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 nypa flingsalt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor och bottna en smord form. Strö över kanel och kardemumma efter smak och strö över bären.
3. Blanda smuldegen och fördela den över bären. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter tills ytan är fin och gyllene.
4. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng