Placeholder

Apelsinparfait

Ingredienser

4 äggulor
0,75 dl florsocker
1 dl koncentrerad, tinad apelsinjuice
2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Vispa äggulor och socker till en vit och pösig smet. Blanda ned den koncentrerade apelsinjuicen i smeten.

2. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ned den i apelsinsmeten. Häll blandningen i en skål eller i en glassmaskin och frys den ca 4 timmar.

3. Låt parfaiten stå 30 minuter i rumstemperatur före serveringen. Servera med fruktsallad eller färsk skivad frukt och mandelflarn.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr