4 fläskkotletter
1 pressad vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
rivet skal och saft av 1 apelsin
2 msk smör
3 msk hackad salladslök
4 msk vitt vin
eller 3 msk apelsinlikör
2,5 dl apelsinjuice
1 tsk timjan
1 msk maizena
2 msk vatten
salt, peppar
1. Gnid in kotletterna med vitlök, salt, peppar och apelsinskal. Lägg dem på ett fat, häll över apelsinsaft och marinera i kylen ca 1 timme.
2. Smält smöret i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor tills de fått färg. Ta upp dem. Fräs salladslöken i pannan några minuter.
3. Blanda ned vin eller likör och låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och timjan. Lägg kotletterna i pannan och låt dem steka under lock ca 30 minuter tills de är möra. Lägg upp kotletterna på serveringsfat och håll dem varma.
4. Rör ut maizenan med vattnet och vispa ned redningen i skyn. Låt koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kotletterna med apelsinsåsen och garnera med timjan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng