Placeholder

Apelsinkotletter

Ingredienser

4 fläskkotletter
1 pressad vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
rivet skal och saft av 1 apelsin
2 msk smör
3 msk hackad salladslök
4 msk vitt vin
eller 3 msk apelsinlikör
2,5 dl apelsinjuice
1 tsk timjan
1 msk maizena
2 msk vatten
salt, peppar

Gör så här

1. Gnid in kotletterna med vitlök, salt, peppar och apelsinskal. Lägg dem på ett fat, häll över apelsinsaft och marinera i kylen ca 1 timme.

2. Smält smöret i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor tills de fått färg. Ta upp dem. Fräs salladslöken i pannan några minuter.

3. Blanda ned vin eller likör och låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och timjan. Lägg kotletterna i pannan och låt dem steka under lock ca 30 minuter tills de är möra. Lägg upp kotletterna på serveringsfat och håll dem varma.

4. Rör ut maizenan med vattnet och vispa ned redningen i skyn. Låt koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera kotletterna med apelsinsåsen och garnera med timjan.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr