3 stora apelsiner
4 äggulor
1 dl socker
2,5 dl vispgrädde
1. Skölj och tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av en apelsin och pressa dem allihop. Det ska bli ca 2 dl saft.
2. Vispa samman rivet skal, äggulor, socker, 1 dl grädde och apelsinsaften i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar. Låt kallna.
3. Vispa resterande grädde och vänd ned den i krämen. Frys in i en avlång sockerkaksform i ca 3 timmar, täckt med folie eller plastfilm. Servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng