Glass:
5 äggulor
0,75 dl socker
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
rivet skal av 0,5 apelsin
0,5 dl flytande honung
Soppa:
450 g rabarber
1 vaniljstång
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
2 dl socker
1 bit kanelstång
450 g jordgubbar
1. Vispa äggulor och socker till glassen vitt och pösigt. Koka upp grädde, mjölk, apelsinskal och honung. Vispa ned äggblandningen i gräddmjölken och sjud försiktigt på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar något. Låt svalna i vattenbad. Rör om då och då.
2. Kör smeten i glassmaskin och ställ den sedan i frysen till serveringen.
3. Ansa rabarbern till soppan och skär den i bitar. Snitta vaniljstången på längden och dela den på mitten. Koka ihop rabarber, vaniljstång, vin, vatten, socker och kanel ca 10 minuter. Ta därefter upp vaniljstången och kanelen och ta från värmen.
4. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Mixa rabarbern tillsammans med jordgubbarna och späd med vatten till 0,5 l. Kyl soppan.
5. Servera soppan tillsammans med glassen. Garnera med litet extra jordgubbar.
Ca 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng