Anns Pizzabaguetter med chili och vitlök, 12 st kalljästa

Ingredienser

25 g jäst
1 tsk salt
1 msk oregano
½ dl olivolja
Lite hackad chili (1 grön och en röd) + 2 pressad vitlöksklyfta
Ca 2 dl rivna morötter, kan uteslutas
1 dl krossat linfrö
2,5 dl passerad tomat
3,5 dl kallt vatten
Ca 900 g (15 dl) vetemjöl
40 g (2 dl) kruskakli
1 tsk bakpulver
Till morgonen
1 uppvispat ägg för pensling
Skivad/riven ost (jag använder alltid goudaost)

Gör så här

Gör så här
1. Smula ner jästen i en degbunke och strö över salt, oregano, matolja som snabbt löser upp jästen.
2. När jästen är upplöst tillsätt krossat linfrö, passerad tomat, vatten, hackad chili, pressad vitlöksklyfta, ev. rivna morötter och rör om.
3. Tillsätt nu blandningen av vetemjöl, kruskakli och bakpulver och arbeta degen smidig/slät
4. Forma degen till 12 baguetter och lägg dem på plåt klätt med bakplåtspapper, täck över med bakduk och låt dem jäsa ca 10 timmar över natten i kylen. Om du inte får plats med plåten i din kyl så låt degen jäsa i bunken över natten och baka ut baguetterna på plåt på morgonen och låt jäsa en liten stund före gräddningen.
5. På morgonen tar du ut baguetterna och ställer dem på spisen, sätter ugnen på 250°C.
6. Strax före ugnen har nått rätt gradantal, pensla baguetterna lägg/strö på ost skivor/riven.
7. Grädda baguetterna på mittersta falsen ca 13 min.
8. Det går bra att göra degen på samma sätt och baka ut baguetterna på plåt för jäsning 1 timme och därefter grädda i ugnen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.