Placeholder

Annikas goda gryta

Ingredienser

500 - 600 g mört nötkött
3 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
4 msk dijonsenap
3 msk worcestershiresås
2 tsk paprikapulver
1 dl kraftig oxbuljong
salt
svartpeppar
400 g champinjoner
24 små steklökar
4 morötter
1 squash
1 stånd fänkål
2 msk smör

Gör så här

1. Vispa ihop mjölk, grädde, crème fraîche, tomatpuré och senap i en kastrull. Tillsätt worcestershiresås, paprikapulver och buljong. Koka upp och sänk värmen.

2. Låt sjuda på svag värme 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och ta kastrullen från värmen.

3. Skiva svampen och bryn den i 2 tsk smör. Lägg över dem i en gryta. Skiva steklöken och bryn den snabbt. Lägg över löken i grytan.

4. Strimla morötter, squash och fänkål och bryn tills morötterna börjar mjukna. Flytta över grönsakerna till grytan.

5. Tärna köttet i lämpliga bitar och bryn dem kraftigt. Krydda och lägg över köttet i grytan. Häll såsen över och koka upp. Låt sjuda på svag värme ca 8 minuter. Smaka av och servera.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.