Placeholder

Anka

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner
2 ankbröst
1 apelsin
8 morötter
50 g ingefära
3 msk sherryvinäger
2 vitlöksklyftor
100 g smör
3 dl kalvbuljong
2 msk socker
salt
sechuanpeppar

Gör så här

Snitta ankbrösten och stek dem frasiga på skinnsidan genom att lägga dem i en kall panna utan fett på medelhög värme, ös köttsidan med fettet som kommer från ankan.
Mortla pepparn grovt och krydda köttsidan med peppar och salt.
Baka klart i ugnen med skinnsidan uppåt på 115 grader tills köttet har en innertemperatur på 55-56 grader, spara ankfettet.
Skär hälften av morötterna i stänger, stek dem i ankfettet, socker, apelsinzest och saften från en apelsin, vinäger och hackad ingefära.
Tillsätt kalvfond, låt koka på svag värme cirka 10 minuter.
Slanta andra hälften av morötterna grovt.
Rosta vitlöken i en gryta med smör i 10 sekunder, tillsätt morötterna och när de fått färg lägg på lock, koka tills de är mjuka, mixa och smaka av med salt.
Skiva ankan tunt vid servering

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.