Ingredienser
4 portioner
2 ankbröst
1 apelsin
8 morötter
50 g ingefära
3 msk sherryvinäger
2 vitlöksklyftor
100 g smör
3 dl kalvbuljong
2 msk socker
salt
sechuanpeppar
Snitta ankbrösten och stek dem frasiga på skinnsidan genom att lägga dem i en kall panna utan fett på medelhög värme, ös köttsidan med fettet som kommer från ankan.
Mortla pepparn grovt och krydda köttsidan med peppar och salt.
Baka klart i ugnen med skinnsidan uppåt på 115 grader tills köttet har en innertemperatur på 55-56 grader, spara ankfettet.
Skär hälften av morötterna i stänger, stek dem i ankfettet, socker, apelsinzest och saften från en apelsin, vinäger och hackad ingefära.
Tillsätt kalvfond, låt koka på svag värme cirka 10 minuter.
Slanta andra hälften av morötterna grovt.
Rosta vitlöken i en gryta med smör i 10 sekunder, tillsätt morötterna och när de fått färg lägg på lock, koka tills de är mjuka, mixa och smaka av med salt.
Skiva ankan tunt vid servering
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…