Andreas Fisksoppa / gryta
Du behöver: (till 4 personer):
• 1 halv Purjolök
• 1-2 Bladselleri
• 1 pkt Saffran
• 4 Potatisar (stora)
• 2 Buljongtärningar (fisk)
• 5 dl Vatten P/2-2 dl Vitt vin, 2 dl Grädde, 2-3 Tomater
• 2-3 Morötter (normala)
• Halvt till 1 pkt Torsk
• 250 g Lax
• Dill
• Salt & peppar
• 1-2 Citroner
• Smör till stekning
• ev. skalade räkor.
• Aioli
• Majonnäs (dvs. äggulor, olja, citronsaft, salt & peppar)
• Creme fraiche
• Vitlök
• Persilja
• Salt & peppar
Gör så här:
• Skala potatis, skär i bitar (ca 6 / potatis, 4 om potatisarna är små), skölj och skiva purjolök i
lite större bitar, skiva selleri.
• Fräs i smör direkt i grytan. Tillsätt saffran, vattnet och buljongtärningarna.
• Låt puttra några minuter, slå i vinet och låt puttra ca 10 minuter.
• Medan grytan puttrar skär du fisken och tomaten i bitar, skala och riv morötterna samt
pressa citron.
• Efter ca 10 min, tillsätt fisk, tomater och grädde.
• Gör aiolin. Smaka av med dill, salt, peppar och citronsaft.
• I med de rivna morötterna precis innan servering.
• Servera eventuellt räkorna vid sidan om eller fördela ovanpå grytan i serveringstallrik.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng