1 burk ananasringar, ca 500 g
4 ägg
3 dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl mjölk
1 dl ananasspad
5,5 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl.
3. Vispa ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 35 cm.
4. Krama ur ananasbitarna litet lätt så den sista vätskan försvinner. Fördela bitarna jämnt över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
5. Låt kakan svalna i formen och skär sedan upp i rutor.
35 - 40 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…