Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
0,5 - 1 tsk salt
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 msk mjöl
ev 2 msk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
skal och saft av 1 citron
200 g färsk ananas, skuren
i cm-stora bitar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ingredienserna till pajskalet och tillsätt äggulan sist. Knåda degen jämn och tryck sedan ut den i pajformen. Låt pajskalet vila i kylen 0,5 - 1 timme.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl, vaniljsocker och grädde. Riv citronskalet och pressa ur all saft.
4. Häll ananasen i smeten och rör om. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt pajen sätta sig en stund. Den smakar bäst efter en natt i kylen och är underbar som fryst.
5. Servera gärna pajen med en klick grädde eller glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng