Placeholder

Ananas- och citronpaj

Ingredienser

Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
0,5 - 1 tsk salt

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 msk mjöl
ev 2 msk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
skal och saft av 1 citron
200 g färsk ananas, skuren
i cm-stora bitar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ingredienserna till pajskalet och tillsätt äggulan sist. Knåda degen jämn och tryck sedan ut den i pajformen. Låt pajskalet vila i kylen 0,5 - 1 timme.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl, vaniljsocker och grädde. Riv citronskalet och pressa ur all saft.

4. Häll ananasen i smeten och rör om. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt pajen sätta sig en stund. Den smakar bäst efter en natt i kylen och är underbar som fryst.

5. Servera gärna pajen med en klick grädde eller glass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr