Amelias Blåbärsmazarin

Ingredienser

Mördeg
350 g vetemjöl
50 g mandelmjöl
150 g florsocker
180 g smör, kallt
1 ägg
20 g vatten

Fyllning
200 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
60 g florsocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
75 g blåbär, färska eller frysta
1 msk potatismjöl

Glasyr
1 dl blåbär, frysta
240 g florsocker

Gör så här

Mördeg
1. Rör ihop alla ingredienser förutom ägg och vatten. Det ska bli en sandig massa.

2. Rör ihop ägg och vatten i en liten skål och tillsätt lite i taget tills du har en en smidig deg avsluta precis när allt gått ihop.

3. Platta ut degen och plasta in och kyl i ca 60 min.

Gör under tiden fyllningen.

Blåbärsmassa
1. I en matberedare mixa mandelmassan fint, tillsätt därefter smör och florsocker.

2. Vänd blåbär med potatismjöl och rör ner i massan.

3. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt eventuellt en droppe bittermandelolja för mer mandelsmak.

Montering
1. Kavla ut mördegen ca 3 mm och klä mazarinformarna.

2. Fyll de klädda mazarinformarna med blåbärsmassan, ca 2/3 av formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 15-20 min. När mazarinerna fått färg ta ut och låt svalna helt.

Glasyr
1. Mät upp florsocker i en bunke.

2. Tina blåbär och mosa och sikta blåbärna över florsockret. Så att du bara får ut vätskan från blåbärna.

3. Rör ihop till en glasyr. Du reglerar konsistens på glasyren genom att tillsätta lite vattnet i taget om du vill ha den lösare, alt. tillsätt lite mer florsocker om glasyren känns för lös.

4. Spritsa eller med sked täck toppen av mazarinerna med glasyren. Låt stelna.

5. Redo att serveras!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.