Mördeg
350 g vetemjöl
50 g mandelmjöl
150 g florsocker
180 g smör, kallt
1 ägg
20 g vatten
Fyllning
200 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
60 g florsocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
75 g blåbär, färska eller frysta
1 msk potatismjöl
Glasyr
1 dl blåbär, frysta
240 g florsocker
Mördeg
1. Rör ihop alla ingredienser förutom ägg och vatten. Det ska bli en sandig massa.
2. Rör ihop ägg och vatten i en liten skål och tillsätt lite i taget tills du har en en smidig deg avsluta precis när allt gått ihop.
3. Platta ut degen och plasta in och kyl i ca 60 min.
Gör under tiden fyllningen.
Blåbärsmassa
1. I en matberedare mixa mandelmassan fint, tillsätt därefter smör och florsocker.
2. Vänd blåbär med potatismjöl och rör ner i massan.
3. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt eventuellt en droppe bittermandelolja för mer mandelsmak.
Montering
1. Kavla ut mördegen ca 3 mm och klä mazarinformarna.
2. Fyll de klädda mazarinformarna med blåbärsmassan, ca 2/3 av formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 15-20 min. När mazarinerna fått färg ta ut och låt svalna helt.
Glasyr
1. Mät upp florsocker i en bunke.
2. Tina blåbär och mosa och sikta blåbärna över florsockret. Så att du bara får ut vätskan från blåbärna.
3. Rör ihop till en glasyr. Du reglerar konsistens på glasyren genom att tillsätta lite vattnet i taget om du vill ha den lösare, alt. tillsätt lite mer florsocker om glasyren känns för lös.
4. Spritsa eller med sked täck toppen av mazarinerna med glasyren. Låt stelna.
5. Redo att serveras!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…