2 msk + 2 tsk vita sesamfrön
2 msk torkad hackad lök
2 msk torkad finhackad vitlök
2 msk svarta sesamfrön
4 tsk havssaltflingor
2 tsk vallmofrön
Blanda allt noggrant och förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur.
Gör inga ingrediensbyten som kommer att ändra ingrediensens struktur - som att använda granulerad vitlök istället för torkad hackad vitlök. Om komponenterna inte har samma storlek och konsistens kommer blandningen inte att förbli väl blandad och smaken kommer att försvinna.
Ibland används rostade sesamfrön vilket ger blandningen en lite mer uttalad sesamsmak. Du kan använda antingen rostat eller orostat.
Om du inte vill köpa svarta sesamfrön kan du byta ut till vita sesamfrön så blir smaken ungefär densamma.
Förutom att pensla dina bagels vid bakning kan kryddblandningen användas till att strö på hårdkokta ägg, avokado, över sallader eller annat som du önskar!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng