2 msk + 2 tsk vita sesamfrön
2 msk torkad hackad lök
2 msk torkad finhackad vitlök
2 msk svarta sesamfrön
4 tsk havssaltflingor
2 tsk vallmofrön
Blanda allt noggrant och förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur.
Gör inga ingrediensbyten som kommer att ändra ingrediensens struktur - som att använda granulerad vitlök istället för torkad hackad vitlök. Om komponenterna inte har samma storlek och konsistens kommer blandningen inte att förbli väl blandad och smaken kommer att försvinna.
Ibland används rostade sesamfrön vilket ger blandningen en lite mer uttalad sesamsmak. Du kan använda antingen rostat eller orostat.
Om du inte vill köpa svarta sesamfrön kan du byta ut till vita sesamfrön så blir smaken ungefär densamma.
Förutom att pensla dina bagels vid bakning kan kryddblandningen användas till att strö på hårdkokta ägg, avokado, över sallader eller annat som du önskar!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng