Placeholder

Allas rabarberpaj

Ingredienser

150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker

Fyllning:
500 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
250 g riven mandelmassa
3 ägg
50 g flagad mandel till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Använd en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

2. Blanda samman ingredienserna till botten i matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg den i formen. Nagga väl och ställ i kylen ca 10 minuter.

3. Skär rabarbern i cm-stora bitar och blanda med socker, potatismjöl och vaniljsocker. Förgrädda pajbotten ca 10 minuter.

4. Mixa samman mandelmassa och ägg. Fördela rabarbern i skalet och häll smeten över.

5. Strö över flagad mandel och grädda sedan ytterligare 50 minuter eller tills fyllningen har stannat.

10 - 16 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr