150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
Fyllning:
500 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
250 g riven mandelmassa
3 ägg
50 g flagad mandel till garnering
1. Sätt ugnen på 200 grader. Använd en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
2. Blanda samman ingredienserna till botten i matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg den i formen. Nagga väl och ställ i kylen ca 10 minuter.
3. Skär rabarbern i cm-stora bitar och blanda med socker, potatismjöl och vaniljsocker. Förgrädda pajbotten ca 10 minuter.
4. Mixa samman mandelmassa och ägg. Fördela rabarbern i skalet och häll smeten över.
5. Strö över flagad mandel och grädda sedan ytterligare 50 minuter eller tills fyllningen har stannat.
10 - 16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng