4 portioner:
600 g älgfilé i bitar på spett
20 st steklök
100 g rökt sidfläsk
4 dl rödvinssås
6 cl bushmills
½ dl kinesisk soya
salt,peppar
6 st jordärtskockor
2 dl grädde
2 msk smör
salt/peppar
3 msk riven pepparrot
persilja
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.
Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten.
Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure.
Bryn fläsk och lök i smör håll varm i ugnen. Stek nu spetten i smör och olja, servera efter smak gärna medium. Här under ser ni grunden till såsen som kan smaksättas med whisky.
Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk