Älgfilé, jordärtskocka pepparrot rödvinssky

Ingredienser

4 portioner:
600 g älgfilé i bitar på spett
20 st steklök
100 g rökt sidfläsk
4 dl rödvinssås
6 cl bushmills
½ dl kinesisk soya
salt,peppar
6 st jordärtskockor
2 dl grädde
2 msk smör
salt/peppar
3 msk riven pepparrot
persilja

Gör så här

Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.

Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten.
Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure.

Bryn fläsk och lök i smör håll varm i ugnen. Stek nu spetten i smör och olja, servera efter smak gärna medium. Här under ser ni grunden till såsen som kan smaksättas med whisky.

Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.