Aldrig mer smuligt bröd! / Tips

Ingredienser

Min mormor bakade eget bröd i över 60 år. Många mjölsorter provades, utvärderades, försakades och sparades. En favorit var grovt syrligt bröd som kan vara svårt att få bra struktur på. Trixet var att blanda ner ägg i degen. Genom att höja proteinhalten på detta sätt erhålls ett luftigare, segare och saftigare bröd som inte smular. Ett ägg per halvliter degvätska och 50g jäst till en liter degvätska blev en måttstock som fungerade utmärkt.

Gör så här

.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.