Placeholder

Äggkräm med citron och bär

Ingredienser

2 dl vispgrädde
4 äggulor
0,75 dl socker
rivet skal och saft av 0,5 citron
600 g bär, t ex hallon, blåbär,
jordgubbar och björnbär
2 msk socker
mandelskorpor, gärna
smaksatta med choklad

Gör så här

1. Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar.

2. Ta från värmen och låt krämen svalna. Vänd ned grädden i krämen.

3. Blanda bären med socker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr