8 hårdkokta ägg
500 gr räkor (Skala själv, mycket godare)
Bechamelsås:
1 ½ msk smör
1 ½ msk vetemjöl
3 dl mjölk eller lika delar mjölk/grädde (eller buljong från kött eller fisk)
2 krm salt
½ krm nymald vitpeppar
gnutta cayennepeppar
rikligt med hackad dill
Vitt bröd i tärningar
Smör
Riven ost
Skala ägg och rägor. Dela äggen i halvor och lägg i botten på formen.
Strö över räkorna.
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt, så det blir väl blandat med smöret. Späd i omgångar med vätskan. Vispa hela tiden.
Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då. Skär under tiden brödet i tärningar och stek dem i stekpannan.
Smaka av såsen med salt, vitpeppar, lite cayennpeppar och rikligt med dill.
Häll såsen över räkor och ägg. Strö brödtärningarna över gratängen och toppa med riven ost.
In i ugnen på 200°C tills de fått fin färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng