4 portioner ris
500 gram quornfilé
2 st purjolökar
250 g broccolibuketter
salt & svartpeppar
Sås
3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl fraiche, t ex havre- eller sojafraiche
kinesisk soja
150-200 gram ädelost
Receptet är för 4 personer.
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär quornfilé i skivor och bryn med salt och svartpeppar.
3. Skär purjolöken i bitar á 5 cm och förvälla tillsammans med broccoli.
4. Låt grädden koka ihop och blanda därefter ner fraiche. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg quorn och grönsaker i en gratängform. Häll över såsen och smula över osten.
6. Gratinera tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
Tillbehör: serveras med ris eller potatisgratäng och sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng