Placeholder

Ädelostgratinerad quornfilé

Ingredienser

4 portioner ris
500 gram quornfilé
2 st purjolökar
250 g broccolibuketter
salt & svartpeppar

Sås
3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl fraiche, t ex havre- eller sojafraiche
kinesisk soja
150-200 gram ädelost

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär quornfilé i skivor och bryn med salt och svartpeppar.

3. Skär purjolöken i bitar á 5 cm och förvälla tillsammans med broccoli.

4. Låt grädden koka ihop och blanda därefter ner fraiche. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg quorn och grönsaker i en gratängform. Häll över såsen och smula över osten.

6. Gratinera tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.

Tillbehör: serveras med ris eller potatisgratäng och sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.