Tahini dressing
(den som är mörkbrun på bilden)
Ingredienser
1,5 msk kokande vatten
Drygt en tesked vit tahini (sesampasta)
1/2 tsk apelsinblomsvatten
1 tsk kokosvinäger eller äppelcidervinäger
1 msk mild olivolja
En rejäl nypa salt
1 tesked osötad granatäppelsirap
(eventuellt; 1/2 tesked agave om du tycker att tahini är alltför bittert)
Salsa verde-dressing
(den som är grön på bilden)
Ingredienser
1/2 mogen avokado, skalad och urkärnad
1-2 dl olivolja (beroende på hur lös du föredrar dressingen)
En näve färsk basilika (endast bladen)
Två nävar färsk bladpersilja (endast bladen)
Citronsaft av 1/2 citron
En liten vitlöksklyfta
Salt och peppar
Asien-inspirerad dressing med plommon
(den som är orange på bilden)
Ingredienser
80 gram / 2 söta färska röda plommon, urkärnade och om så önskas skalade
2 msk olivolja
1/2 tesked sesamolja (roastad)
1/2 matsked tamari-soja
1 msk citronsaft
1 msk agave
1 tsk Sichuan peppar
En liten stjärnanis
Ostig macademiadressing
Den som är vit på bilden. Till detta recept behöver du ha en highspeed blender.
Ingredienser
5-7 msk kallt vatten (beroende på hur lös du föredrar dressing)
1 matsked citronsaft
1 dl / 65 gram råa macadamianötter
1 tesked näringsjästflingor
En rejäl nypa salt
En nypa chipotle pulver (valfritt men ger en fin, rökig smak)
Tahini dressing
Hur gör jag?
1. Koka upp vatten och tillsätt tahinin till en liten skål. Häll det kokande vattnet i tahini och rör om med en tesked tills allt är slätt.
1. Tillsätt de övriga ingredienser till skålen. Rör tills allt är helt blandat.
2. Servera dressingen till en god sallad.
Salsa verde-dressing
Hur gör jag?
1. Lägg alla ingredienserna i en hög mixerskål. Mixa med en stavmixer tills du fått en slät dressing.
2. Servera dressingen till en blandad sallad, kanske med tomat, färsk fänkål och/eller sallad.
Asien-inspirerad dressing med plommon
Hur gör jag?
1. Mortla Sichuan pepparn och stjärnanisen till ett pulver. Ta en tesked av de malda kryddorna och häll i en hög mixer skål. Tillsätt de övriga ingredienserna.
2. Blanda med en stavmixer tills du fått en slät dressing. Låt gärna såsen få stå till sig någon timme i kylen innan servering.
2. Servera dressingen till en god sallad, gärna med lite asiatisk touch. Dressingen fungerar också perfekt som en dippsås till rispappersrullar.
Ostig macadamia-dressing
Hur gör jag?
1. Tillsätt vatten och citronsaft först i din highspeed blender. Detta gör det lättare för mixern att köra.
2. Tillsätt resten av ingredienserna till mixerskålen. Blanda tills du fått en slät dressing.
2. Servera dressingen till en god sallad.
Dessa recept är fria från gluten, socker och laktos.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…