4 härligt krämiga salladsdressingar

Ingredienser

Tahini dressing
(den som är mörkbrun på bilden)

Ingredienser
1,5 msk kokande vatten
Drygt en tesked vit tahini (sesampasta)
1/2 tsk apelsinblomsvatten
1 tsk kokosvinäger eller äppelcidervinäger
1 msk mild olivolja
En rejäl nypa salt
1 tesked osötad granatäppelsirap
(eventuellt; 1/2 tesked agave om du tycker att tahini är alltför bittert)

Salsa verde-dressing
(den som är grön på bilden)

Ingredienser
1/2 mogen avokado, skalad och urkärnad
1-2 dl olivolja (beroende på hur lös du föredrar dressingen)
En näve färsk basilika (endast bladen)
Två nävar färsk bladpersilja (endast bladen)
Citronsaft av 1/2 citron
En liten vitlöksklyfta
Salt och peppar

Asien-inspirerad dressing med plommon
(den som är orange på bilden)

Ingredienser
80 gram / 2 söta färska röda plommon, urkärnade och om så önskas skalade
2 msk olivolja
1/2 tesked sesamolja (roastad)
1/2 matsked tamari-soja
1 msk citronsaft
1 msk agave
1 tsk Sichuan peppar
En liten stjärnanis

Ostig macademiadressing
Den som är vit på bilden. Till detta recept behöver du ha en highspeed blender.

Ingredienser
5-7 msk kallt vatten (beroende på hur lös du föredrar dressing)
1 matsked citronsaft
1 dl / 65 gram råa macadamianötter
1 tesked näringsjästflingor
En rejäl nypa salt
En nypa chipotle pulver (valfritt men ger en fin, rökig smak)

Gör så här

Tahini dressing
Hur gör jag?
1. Koka upp vatten och tillsätt tahinin till en liten skål. Häll det kokande vattnet i tahini och rör om med en tesked tills allt är slätt.
1. Tillsätt de övriga ingredienser till skålen. Rör tills allt är helt blandat.
2. Servera dressingen till en god sallad.

Salsa verde-dressing
Hur gör jag?
1. Lägg alla ingredienserna i en hög mixerskål. Mixa med en stavmixer tills du fått en slät dressing.
2. Servera dressingen till en blandad sallad, kanske med tomat, färsk fänkål och/eller sallad.

Asien-inspirerad dressing med plommon
Hur gör jag?
1. Mortla Sichuan pepparn och stjärnanisen till ett pulver. Ta en tesked av de malda kryddorna och häll i en hög mixer skål. Tillsätt de övriga ingredienserna.
2. Blanda med en stavmixer tills du fått en slät dressing. Låt gärna såsen få stå till sig någon timme i kylen innan servering.
2. Servera dressingen till en god sallad, gärna med lite asiatisk touch. Dressingen fungerar också perfekt som en dippsås till rispappersrullar.

Ostig macadamia-dressing
Hur gör jag?
1. Tillsätt vatten och citronsaft först i din highspeed blender. Detta gör det lättare för mixern att köra.
2. Tillsätt resten av ingredienserna till mixerskålen. Blanda tills du fått en slät dressing.
2. Servera dressingen till en god sallad.

Dessa recept är fria från gluten, socker och laktos.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.