Placeholder

3 minuters tunnbröd

Ingredienser

6-8 st
50 g smör, rumsvarmt
2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl filmjölk

Gör så här

1. Nyp ihop smör och de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk och blanda ihop till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet.
2. Dela degen i 6-8 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2-3 mm tunna
3. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel
4. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan och lägg sedan i brödet. Vänd brödet när det får bruna fläckar (efter ca 1 1/2 min). Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.