6-8 st
50 g smör, rumsvarmt
2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl filmjölk
1. Nyp ihop smör och de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk och blanda ihop till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet.
2. Dela degen i 6-8 bitar. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2-3 mm tunna
3. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel
4. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpannan och lägg sedan i brödet. Vänd brödet när det får bruna fläckar (efter ca 1 1/2 min). Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…