Smördegsknyten med grön sparris, prosciutto och smakrik Gruyère.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rulla ut smördegen och dela den i 9 stycken rutor.…
Smördeg är himmelskt gott och går att använda till så mycket – både i maträtter och desserter. På MyTaste hittar du massor av recept med smördeg och så klart även recept för dig som vill testa att göra egen smördeg från grunden.
Smördeg kallas ibland för mille feuille, tusenbladsdeg. Detta beror så klart på att degen viks upprepade gånger för att bli ordentligt luftig vid gräddningen. Att göra egen smördeg från grunden är lättare än vad många kanske tror. Det viktigaste för ett lyckat resultat är att använda kylskåpskallt smör. Sedan är det bara att vika och kavla, vika och kavla!
Smördeg kan används i en mängd olika söta bakverk, alltifrån napoleonbakelser till wienerbröd. Det är alltid bra att ha smördeg i frysen. Plocka fram och gör enkla och smarriga smördegsbakelser eller smördegssnurror när du vill göra nåt gott till fikastunden. Detsamma gäller när du vill röra ihop en enkel och snabb middag. Använd degen till alltifrån smördegspaj till piroger.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rulla ut smördegen och dela den i 9 stycken rutor.…
Gör så här: Häll oliverna i en mixerbunke och kör med stavmixer tills oliverna krossas…
Sätt ugnen på 225°. 2. Smördegsflan: Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt…
Gör såhär: Blanda cream cheese, rårörssocker och vaniljsocker till en krämig smet. Fördela smeten på…
200gr Rulla ut smördegen, hyvla osten över rulla ihop och skär skivor. Grädda mitt i…
Receptet är för 20 små knyten. 1. Sätt på ugnen på 200 grader. Finhacka löken…
Gör passionsfruktscurden över ett vattenbad Lägg alla ingredienser i en rostfri skål och sätt över…
Det här är ett superpopulärt och framförallt enkelt recept från bloggen My Catholic Kitchen som…
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på plåt. Pudra hälften av florsockret över bakplåtspapperet…