Potatisplättar
Värm ugnen till 220° C. Blanda potatis, arrowrot-pulver, ¼ tsk salt och kryddor i en…
Plättar på torsdagar – ja tack! Vilket barn, eller vuxen för den delen, tycker inte om plättar? Dessa godsaker äter vi gärna till både frukost, lunch och middag.
När du ska grädda plättar använder du en likadan smet som till pannkakor men använder istället en speciell plättlagg. För att få så tunna och frasiga plättar som möjligt ska du vara sparsam med smeten men inte snåla med smöret. Stek på medeltemperatur, någon minut på vardera sida.
Variera fyllningen – sött eller salt – beroende på tillfälle. Det är exempelvis gott att servera plättarna gräddfil, hackad lök och en klick kaviar. Är du sugen på något sött är grädde och en klick sylt ett klassisk tillbehör. Eller varför inte äta plättarna med färska bär och lite honung? Eller nutella, banan och rostade nötter? Om du vill festa till det lite extra kan du göra en liten plättårta!
I vissa regioner i Sverige kallar man alla pannkakor som gräddats på spisen för plättar, oavsett hur stora de är.
Värm ugnen till 220° C. Blanda potatis, arrowrot-pulver, ¼ tsk salt och kryddor i en…
Riv halloumi, blanda i ägg. Stek 6 plättar och toppa!
Recept för 4 personer. 1. Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i en bunke.…
Receptet är för 4 personer. 1. Pressa eller riv den kokta potatisen. Blanda med ägg,…
1. Lägg potatismos och ägg i en stor skål. Krydda med salt och blanda väl.…
1. Blanda ingredienserna för hand eller med stavmixer. 2. Låt smeten svälla några minuter. Är…
1. Riv zucchinin grovt på rivjärn och pressa ur vätskan. 2. Vispa äggen med salt…
Majsplättar Blanda ihop: Majsmjöl Salt Bakpulver - i en bunke. Hacka fint: Gul lök Paprika…
Blanda alla ingredienser i en matberedare eller vispa med en elvisp med degkrokar. Blanda tills…
Väg upp och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda. Häll i mjölk och…
Mosa bananer med gaffel och blanda i allt torrt. Stek på medelvärme i smör, klicka…