Lyxiga kalljästa kanelbullar med krämig fyllning
Gör så här: Smula jästen i en bunke och tillsätt lite mjölk, rör om tills…
Nygräddade kanelbullar är lycka på en plåt. Detta älskade bakverk har en speciell plats i våra hjärtan – med all rätt.
För att lyckas med bullbaket finns flera saker att tänka på. En av de allra viktigaste nycklarna för att få till goda kanelbullar är att använda rätt mängd smör i degen. Använder du för lite fett får du torra bullar och om du överdoserar smöret tar det längre tid för degen att jäsa, och risken är stor att det hela slutar med kompakta och tråkiga bullar.
Ett annat knep är att knåda degen riktig länge – ju mer du knådar desto saftiga bullar belönas du med. Den klassiska bullen går så klart att variera på olika sätt. Testa exempelvis extra lyxiga kanelbullar med mandelmassa.
Kanelbullar, som också ibland går under namnen kanelsnäckor och kanelsnurror, finns i flera länder i norra Europa och Nordamerika. Men visste du att kanelbullen faktiskt är född här i Sverige? Den tillagades för första gången strax efter första världskriget, då tillgången på ingredienser som smör och socker ökade. Men det skulle dröja till 1950-talet innan kanelbullar blev ordentligt folkliga.
Idag är kanelbullar, som bekant, ett av våra mest populära bakverk. Den fjärde oktober firas kanelbullens dag runtom i landet.
Gör så här: Smula jästen i en bunke och tillsätt lite mjölk, rör om tills…
Gör så här: Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken. Blanda ihop jästen…
Sätt ugnen på 175 grader Smält kokosoljan Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke…
Värm mjölk och smör 37gr, blanda med socker ,vispa lite med elvisp, strö över jäst,…
1. Värm mjölken till fingervarmt. 2. Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt vetemjöl, 2 dl…
GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop den smälta kokosoljan med…
smula jösten i en bunke. smällt magarinet och häll i mjölken, låt stå tills det…
Så gott så att det är hemligt
1. Blanda salt och socker 2. Vispa ihop allt
Blanda smör, mjölk och jäst/socker i den ordningen. Tilllsätt mjölet och knåda tills degen blir…