Glutenfritt

Många väljer bort gluten av olika anledningar, men det innebär inte att man måste välja bort rätter och bakverk som brukar innehålla vetemjöl. På MyTaste hittar du recept på glutenfri middag, fika och allt däremellan!

Satsa på glutenfritt

Glutenallergiker, och andra som vill undvika gluten, bör hålla sig borta från vete, korn och råg. Med andra ord: Hej då till bröd, pasta och bullar som innehåller dessa mjölsorter. Turligt nog finns det gott om bra alternativ som gör att du ändå kan njuta av allt detta. För dig som vill baka glutenfritt bröd går det bra att istället använda exempelvis majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl och fiberhusk. Till söta degar passar det utmärkt med exempelvis kokosmjöl, mandelmjöl eller hasselnötsmjöl.

Glöm inte heller bort alla smakrika och fröer som ger textur och skänker smak till bröd och annat. Ett supergott och glutenfritt knäckebröd gör du på majsmjöl, linfrö och solroskärnor.

Recept med glutenfritt

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.