Glutenfritt bröd av teffmjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen poröst, smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Blanda…
Många väljer bort gluten av olika anledningar, men det innebär inte att man måste välja bort rätter och bakverk som brukar innehålla vetemjöl. På MyTaste hittar du recept på glutenfri middag, fika och allt däremellan!
Glutenallergiker, och andra som vill undvika gluten, bör hålla sig borta från vete, korn och råg. Med andra ord: Hej då till bröd, pasta och bullar som innehåller dessa mjölsorter. Turligt nog finns det gott om bra alternativ som gör att du ändå kan njuta av allt detta. För dig som vill baka glutenfritt bröd går det bra att istället använda exempelvis majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl och fiberhusk. Till söta degar passar det utmärkt med exempelvis kokosmjöl, mandelmjöl eller hasselnötsmjöl.
Glöm inte heller bort alla smakrika och fröer som ger textur och skänker smak till bröd och annat. Ett supergott och glutenfritt knäckebröd gör du på majsmjöl, linfrö och solroskärnor.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen poröst, smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Blanda…
Gör så här Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och…
Skala och skär äpplena i klyftor. Smält smöret i en liten stekpanna på medelvärme. Häll…
1. Blanda alla torra ingredienser i en rostfri bunke. Häll i olivoljan och häll sedan…
Blanda 200 g av mjölblandningen med övriga torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk och…
häll ut på bakplåtspapper, tunna ut. 150 grader i minst en timme.
Pannkakor: Vispa ihop ingredienserna. Låt svälla i fem minuter. Smält rikligt med smör och klicka…
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog…