Coleslaw på rödkål
Strimla kålen fint, gärna med mandolin eller med knivskivan i matberedaren. Blanda med övriga ingredienser…
En sötsyrlig coleslaw är fantastiskt god till en bit grillat kött, pulled pork och friterade rätter som fish and chips.
Den krämiga salladen består av strimlad kål och dressing. Ibland tillsätts även lök och rivna morötter i kålsalladen.
Gör gärna coleslaw på rödkål istället för ursprungsreceptets vitkål får du en extra färgglad sallad att servera till dina gäster.
Kärt barn har många namn och en variant av coleslaw, ofta innehållande äpple, majonnäs och curry, kallas här i Sverige för dallassallad.
Visste du att också vår svenska pizzasallad räknas som en coleslaw? Dressingen till coleslaw består ofta av crème fraîche, men kan även utgöras av en vinägrätt. Därför kvalar pizzasallad in under begreppet.
Namnet till det smakrika tillbehöret har sitt ursprung i 1700-talets Holland. Coleslaw härstammar från nederländskans koolsla, som är en förkortning av koolsalade som alltså betyder kålsallad.
Det går alldeles ypperligt att förbereda coleslaw dagen innan den ska serveras. Låt den stå över natten så hinner smakerna gosa ihop sig ordentligt.
Strimla kålen fint, gärna med mandolin eller med knivskivan i matberedaren. Blanda med övriga ingredienser…
Rosta två skivor LCHF-bröd, gärna vårt julbröd med vörtsmak, men det går bra med vilket…
Rör ihop ingredienserna till coleslawen.
Recept för 4 personer. 1. Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i en bunke.…
Marinaden förbereds dagen innan, tar ca 1,5 timmar. Kläderna och man själv stinker efter att…
Tänd grillen. BBQ-sås: Skala löken och vitlöken. Hacka löken och riv vitlöken. Värm en kastrull…
Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull med lite salt Börja med att…
Blanda 1.5 dl havre fraiche med 0.5 tsk spiskummin, 0.5 tsk vitvinsvinäger, 0.5 tsk dijon…
Blanda gräddfil, chilisås,vinäger, pressad vitlök och majonäsen Skiva rödlöken tunt Strimla vitkål (går bra med…