Recept, 2 portioner
1 dl finhackad purjolök
1 stjälk färskt citrongräs
1 msk gul curry
2,5 dl krossad tomat (390g)
1,7 dl kokosgrädde
3,5 dl blomkål
4 msk torkade mungbönor
2 msk Touch of Taste grönsaksbuljong
2 torkade limeblad
1 msk mango chutney
1 dl vatten
0,5-1 tsk salt
1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid. Skölj bönorna i kallt vatten. (Om du inte har tid eller lust att blötlägga bönorna så går det bra att koka dom direkt, men det tar ca. 50 minuter för få dom mjuka. Koka då lungbönorna i en separat gryta en halvtimma först så att inte resten av ingredienserna kokas sönder och lägg sedan ner dom i grytan och koka med de sista 20 minutrarna.)
2. Lägg den finhackade purjolöken i en stekpanna och stek på låg värme tillsammans med curryn tills purjon mjuknat.
3. Krossa citrongräset med baksidan på en kniv så att smakerna kan komma ut.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca. 20 minuter eller tills bönorna blivit mjuka.
5. Ta bort citrongräset och limebladen och släng.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg