115g smält smör
150g ljust muscovadosocker
115g strösocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
160g vetemjöl
20g kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
50g mörka chokladknappar
50g ljusa chokladknappar
100g vita chokladknappar
Värm ugnen till 160 grader varmluft.
Blanda socker och smör till en pasta, addera ägget och vaniljextraktet, rör ihop.
Sikta ner de torra ingredienserna genom en finmaskig sil.
Rör så degen precis går ihop.
Addera chokladknapparna.
Låt vila i kylskåpet ca 30 min.
Skopa upp 20 kakor och grädda på bakplåtsklädd plåt 8-10 min.
Låt svalna på plåten.
Tips! Frys in kulor av degen, tina och grädda.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg